Дъщерята на бившия руски шпионин Сергей Скрипал - Юлия, се е

...
Дъщерята на бившия руски шпионин Сергей Скрипал - Юлия, се е
Коментари Харесай

Дъщерята на Сергей Скрипал се обади в Русия

Дъщерята на някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал - Юлия, се е обадила от прикрит телефонен номер на своите близки в Ярославл, оповестяват съветските организации и. Новината е била публикувана от нейната братовчедка Виктория Скрипал. 

Бившият полковник от ГРУ Сергей Скрипал и неговата щерка бяха отровени с нервнопаралитичното вещество „ Новичок “ при започване на март 2018 година в британския град Солзбъри и от този момент тяхното местоположение на процедура е незнайно. За покушението Англия упрекна Москва и съответни съветски офицери от съветското военно разузнаване ГРУ. 

Според Виктория Скрипал, в този момент Юлия й разказала, че татко й живее във Англия и се усеща добре, само че е под непрекъснат медицински надзор, тъй като му е направена трахеостомия, с цел да може да диша обикновено. От описа станало ясно, че самата Юлия също живее във Англия, чувствала се добре и имала единствено някакви проблеми със зрението. Двамата живеели настрана, само че от време на време се виждали.

Юлия й споделила още, че Сергей Скрипал се пробва да се занимава със спорт и като цяло се усеща обикновено.  " Той се намира в някакъв държавен обект в Англия. Те не са ходили в Нова Зеландия, а са останали в Англия ", добавила Виктория пред организациите. Според нея Юлия не изключва двамата с татко й един ден да дойдат в Русия.

По-рано Виктория заяви, че Сергей два пъти й е звънил напролет на предходната година, а през юни същата година е разговарял с майка си Елена, която също живее в Ярославл. Според РИА Новости, в този момент Юлия се обадила и разказала, че татко й е угрижен тъкмо за здравето на 93-годишната си майка. " Ние разказахме. Как човек може да се усеща на 93 години? Когато описах на баба за позвъняването, тя плака от наслада ", споделя Виктория.  „ Веднага се обадих в Следствения комитет и споделих, че има позвъняване от Юлия. Дадох информацията “, казва още тя.

 

" СЕГА " напомня:

Случката

Отравянето с нервнопаралитичното вещество „ Новичок “ на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солзбъри стана на 4 март 2018 г. Трима чиновници на съветското разузнаване публично бяха упрекнати от английските управляващи, които считат, че зад покушението стои Кремъл.

Първо двама чиновници на ГРУ бяха обвинени за нападението. Те са разпознати като Александър Мишкин и Анатолий Чепига. После се появи и трето име - това на Денис Сергеев, за когото се счита, че е забъркан и в опита за отравяне на българския предприемач Емилиян Гебрев в София.

Руските управляващи на няколко пъти излизаха с заявления, че британските управляващи към момента не са показали публично пояснение за случилото се, нито пък доказателства за съветска интервенция. „ Вместо на резултати от следствието ние ставаме очевидци на невиждана и добре премислена очерняща акция в английските медии против посолството и персонално против посланика “, се споделяше в една от тези заявления.

Скотланд ярд проверява и съветския президент

Скотланд ярд разследва ролята на съветския президент Владимир Путин в потреблението на нервно-паралитичното вещество новичок против Сергей и Юлия Скрипал в британсккия град Солсбъри, писа в.  " Гардиън " през август м.г.. Британците считат, че той " евентуално " е одобрил офанзивата срещу бившия съветски сътрудник и щерка му, които пострадаха тежко, само че след дълго лекуване съумяха да се възстановят.

Двамата съветски сътрудници са упрекнати за нападението. Великобритания настоява те да бъдат екстрадирани и издаде европейска заповед за ареста им, а Интерпол ги търси с алена бюлетина. Ръководителят на звеното в Скотланд ярд за битка с тероризма Нийл Басу съобщи, че следствието на нападението против Скрипал продължава. Той подчерта, че въпросите, свързани с повдигането на обвинявания по случая, са комплицирани. " Трябва да докажете, че Путин е директно забъркан ", изяснява Басу. " Ние сме служители на реда и би трябвало да имаме доказателства. Има доста спекулации кой е отговорен, кой е дал нареждания, като всичко се базира на експертни знания за Русия. Трябват ми доказателства ", безапелационен е той.

Путин: Не коства и 5 копейки

Историята с отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия не коства и пет копейки, съобщи преди месеци съветският президент Владимир Путин в изявление пред английското издание Financial Times.
„ Послушайте, цялата тази блъсканица към разузнавачи и контраразузнавачи не може да въздейства на съществени междудържавни връзки. Както споделят у нас, в Русия, тази шпионска история не коства и пет копейки “, означи съветският водач. „ Можем да продължим безспир листата с това, какво може да се твърди и в какво можем да се упрекваме едни – други...  Длъжни сме да оставим всичко това в предишното и да позволим на спецслужбите да се оправят “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР